Sosiaalipäivystys sivun -sisältö

Sosiaalipäivystys

Maakunnallinen Pohjois-Savon sosiaalipäivystys palvelee 24/7 sosiaalipäivystyksellisissä asioissa myös Iisalmen, Kiuruveden, Sonkajärven ja Vieremän alueilla. Toiminnalla turvataan kiireellinen ja välttämätön apu kaikille väestöryhmille sosiaalisissa kriisi- ja hätätilanteissa.

Sosiaalipäivystys palvelee hätätilanteessa 24/7

Sosiaalipäivystyksen päivystysnumero palvelee numerossa 044 718 3930. Älä lähetä tekstiviestejä. Kiireellistä apua vaativassa tilanteessa soita aina hätänumeroon 112.

Sosiaalipäivystyksessä arvioidaan muun muassa kiireellisen lastensuojelun tarvetta, tarjotaan psykososiaalista tukea äkillisissä kriisitilanteissa, tuetaan lähisuhdeväkivaltatilanteissa ja ohjataan asiakkaita sosiaalipalveluiden piiriin. Toiminta perustuu viranomaisyhteistyöhön.

Pohjois-Savon sosiaalipäivystys toimii Kuopion yliopistollisen sairaalan sosiaali- ja terveydenhuollon tilannekeskuksen tiloissa sekä erikseen määriteltävissä aluepisteissä. Työtä tehdään työparityönä ympärivuorokautisesti.

Sosiaalipäivystäjä tekee tiivistä yhteistyötä sopimuskunnan sosiaalitoimen ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa ja tarpeen mukaan myös jalkautuu tehtävälle. Sosiaalipäivystäjällä on toimivalta ja päätösoikeus kiireellisiin asioihin (mm. lastensuojelun kiireellinen sijoitus), jotta sosiaalipäivystys voi tarvittaessa hoitaa tehtävän kokonaisuudessaan.

Palvelunumerot auttavat ja ohjaavat

Seudullisissa palvelunumeroissa annamme yksilöllistä ohjausta ja neuvontaa asiakkaan elämäntilanteen mukaisesti aikuis-, perhe- ja vammaissosiaalityön palveluihin.
Soita numeroon 040 7126 992 tai 040 7126 738 saadaksesi lisätietoja tai varataksesi ajan. Palvelemme maanantaista perjantaihin kello 9.00–15.00, ja tarvittaessa ohjaamme eteenpäin yhteistyötahojen (mm. Kela, TE-palvelut, ulosottovirasto, talous- ja velkaneuvoja) palveluihin.


Lue lisää seudullisesta palveluohjauksesta.


Löysitkö etsimäsi?

Auta meitä kehittämään verkkosivujamme!