Sotelaisten tarinat laitoshuoltaja2

Laitoshuoltaja Marja Rönkkö seisoo hymyillen hyllyllä olevien puhdistustarvikkeiden äärellä. Marjalla on kasvojen edessä kasvovisiiri.

Kuva. Marja Rönkkö, laitoshuoltaja, Iisalmi

 

Toimin laitoshuoltajana ja tiiminvetäjänä Iisalmessa. Toimin aiemmin perhepäivähoitajana. Alun perin tulin tänne sijaiseksi ja sain sitten vakituisen paikan. Tehtäväni on siivota monissa eri SOTEn kohteissa, teen myös materiaalien tilaukset. Olen suorittanut laitoshuoltajan ammattitutkinnon Ylä-Savon ammattiopistolla.

 

Teen työtäni mm. laboratoriossa, dialyysiosastolla, sairaalan yleisissä tiloissa, siivoamme myös lääkäreiden huoneet ja wc-tilat. Tiiminvetäjänä hoidan myös tarvittaessa työvuorolistojen teon ja sijaisten hankinnan. Työkaverit ja ilmapiiri on hyvä, tulen hyvin toimeen esimieheni kanssa. "Minulla ei ole mitään huonoa sanottavaa työstäni", kertoo Marja. Työnantaja suhtautuu myönteisesti koulutuspyyntöihini. Voin vaikuttaa työhöni, mutta tässä työssä on paljon sellaista, mitä vain pitää hoitaa. Suosittelen Ylä-Savon SOTEa hyvänä työnantajana kaikille! Siivoustyö nykyisellään ei ole raskasta ns. vedettömän siivouksen ansiosta, lisäksi koneet ovat suurena apuna tässä työssä.

 

Vapaalla soitan pianoa ja pelaan sulkapalloa sekä lenkkeilen. Pidän kotitöistä ja puutarhanhoidosta, mikä tuo vaihtelua siivoustyölle.

 

"Oman työn hyvällä suunnittelulla työaika riittää kaikkeen tarvittavaan", kertoo Marja ja lisää: "Kun teen työni kunnolla ja rehellisesti, ei tarvitse kotona enää miettiä työasioita".

 

Lue lisää sotelaisten tarinoita täältä.


Löysitkö etsimäsi?

Auta meitä kehittämään verkkosivujamme!