Sotelaisten tarinat ravitsemusterapeutti

Kuva. Tarja Kaipainen, laillistettu ravitsemusterapeutti, Iisalmi

 

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä on oiva paikka kehittää itseään ja täällä myös mietitään sinun urapolkuasi ja tämä jos mikä on mielestäni kestävää kehitystä. Tänne on mukava tulla töihin, sillä täällä annetaan vastuuta, mutta myös vapautta työn tekemiseen. 

 

 

Luin Itä-Suomen yliopistossa ravitsemustiedettä ja aloin tekemään jatkokoulutuksena tohtorin tutkintoa. Samaan aikaan menin yksityiselle sektorille töihin. Kuitenkin niissä tehtävissä minulle kävi selväksi, että haluan auttaa ihmisiä ja edistää heidän hyvinvointiaan ja terveyttään. Sain ensin Ylä-Savon SOTE:lta ravitsemusterapeutin sijaisuuksia, jonka jälkeen paikan avauduttua hain tänne ja sain paikan. Asun Kuopiossa ja teen osan työstäni etänä, käyn kahtena päivänä viikosta Iisalmessa. Pienten lasten äitinä helpottaa se, että pystyn tekemään etätyötä. 

 

Työhöni kuuluu asiakas- ja potilastyötä sekä etänä että lähivastaanotoilla. Käyn myös osastoilla, teen ryhmäohjauksia, koulutan henkilökuntaa ja kehitän eri sidosryhmien kanssa toimintaa ja yhteistyötä. Teen yhteistyötä soten eri osastojen, lääkärien ja terveydenhoitajien sekä asumis- ja ruokapalveluiden, hoivakotien sekä kotihoidon kanssa. Kokeilussa on myös etäneuvonta, jota voin antaa kotoa käsin esimerkiksi eri osastoille videon avulla. 

 

Aamulla tutustun ennakkoon asiakkaiden tietoihin, konsultaatiopyyntöihin ja lähetteisiin. Osallistun muun muassa Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin hoitoketju-palavereihin. 

 

Parasta työssäni on asiakkaan antama kiitos ja kun näkee, että on pystynyt auttamaan. Kun näkee että asiakkaan elämänlaatu on parantunut hänelle antamillani ohjeilla. Meillä on kolmen terapeutin hyvähenkinen ja toimiva tiimi ja toimimme yhteistyössä mm. terveydenhoitajien, lääkärien ja psykologien kanssa. 

 

Haasteena tässä työssä koen sen, että työn tuloksia on hankala mitata, mikä aiheuttaa riittämättömyyden tunnetta. Tätäkin on vain opittava sietämään. Korona on aiheuttanut esimerkiksi potilasjonoja ja syömiseen liittyvät psyykkiset ongelmat ovat lisääntyneet. 

 

Pidän siitä, että esihenkilöni on antanut minulle vapautta ja vastuuta. Tämä myös motivoi minua. Tarvittaessa keskustelen esihenkilöni kanssa, mutta minulla on mahdollisuus kehittää omaa työtäni parhaaksi katsomallani tavalla. Olen kiitollinen siitä, että kehittämisehdotukseni on otettu mielenkiinnolla vastaan. 

 

Kerran vuodessa saamme myös osallistua koulutuspäiviin ja hankimme tietoa itsenäisesti jatkuvasti.??Saamme osallistua erilaisiin koulutuksiin ja myös meidän alan pääkoulutukseen kerran vuodessa. 

 

Suosittelen Ylä-Savon SOTEa työnantajana. Ajattelen, että tämä työpaikka sopii hyvin henkilölle, joka haluaa kehittää toimintaa ja olla edelläkävijänä erilaisissa toiminnoissa. Itse koen, että täällä monilla on aidosti halu auttaa 100 % sydämellä 

 

Vapaa-ajallani ulkoilen ja käyn kuntosalilla, puuhailen perheen kanssa kotona, kokkaan ja leivon mielelläni sekä tapaan ystäviä. 

 

Lue lisää sotelaisten tarinoita täältä.


Löysitkö etsimäsi?

Auta meitä kehittämään verkkosivujamme!