Sotelaisten tarinat riippuvuusosaston sairaanhoitaja

Kuva. Anna Hedenberg, riippuvuusosaston sairaanhoitaja

 

Opiskelin sairaanhoitajaksi Iisalmessa Savonia ammattikorkeakoulussa. Kouluaikana tein myös myyjän työtä ja sitä ennen olen toiminut mm. vastaanottovirkailijana. Nyt työskentelen sairaanhoitajana riippuvuusosastolla Iisalmen sairaalassa. Tähän työhön kuuluu eri vastuualueita, muun muassa lääkehoito, hoitosuhdetyöskentely ja raporttihoitajan sekä yhteisövastaanoton tehtävät.  

 

Riippuvuusosastolla on 8 potilaspaikkaa ja vastuutehtävät jaetaan hoitajien kesken päivittäin. Meillä on myös polikliinistä toimintaa, valvottua lääkkeiden jakoa, alkoholikatkaisu-, vieroitus- ja korvaus- ja ennaltaehkäisevää hoitoa, kuntouttavia jaksoja sekä terveysneuvontapiste. Lisäksi meillä on selviämisasema. Asiakkaina ovat riippuvuussairauksien kanssa kamppailevat ihmiset. 

 

Tiivis ja toisia tukeva työryhmämme auttaa jaksamaan työssäni. Esimies kuuntelee, on kannustava ja ymmärtävä, ottaa työyhteisön huomioon sekä antaa rakentavaa palautetta. 

 

Esimies tuo hyvin koulutusmahdollisuuksia tarjolle ja voimme tuoda niitä itsekin esille.  

 

Itseään on hyvä haastaa sopivasti, että hyvä työvire ja motivaatio säilyy. Työmme, eli riippuvuussairauksien hoito, on haastava, koska on niin monta eri osa-aluetta, joihin pitää osata ottautua. 

 

Psyykkisten ja riippuvuussairauksien hoidossa haastavaa on se, että asioissa mennään hyvin lähelle ihmistä ja joskus voi olla vaikeaa kysyä asioita ihmiseltä suoraan. Työyhteisössämme käsittelemme näitä asioita ja puhuminen työkavereiden kesken on luontevaa. 

 

Minulla on positiivinen mielikuva Ylä-Savon SOTE kuntayhtymästä työnantajana. Kannattaa olla ennakkoluuloton ja pitää mieli avoimena ja lähteä rohkeasti kokeilemaan ja tutustumaan, mikäli hoitoala kiinnostaa. Tätä työtä tehdään pitkälti omalla persoonalla, ja se näkyy meidän työssämme. 

 

Perhe ja lapset antavat vastapainoa työlleni. Liikun paljon ja muun muassa tanssillinen liikunta on minulle hyvä henkireikä, jonka avulla saan ajatukset pois työasioista. 

 

Lue lisää sotelaisten tarinoita täältä.


Löysitkö etsimäsi?

Auta meitä kehittämään verkkosivujamme!