Sotelaisten tarinat sairaanhoitaja

Kuva. Anni Kauppinen, sairaanhoitaja, Iisalmi

 

Työskentelen sairaanhoitajana Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän Iisalmen terveyskeskuksen avovastaanottopalveluissa. Potilaiden kohtaaminen ja heidän kanssaan keskustelu on työssäni parasta ja se, että saa asiakkaan vaivan hoidettua, palkitsee. Tätä ennen olin töissä Lapinlahden terveyskeskuksen vuodeosastolla sairaanhoitajana kymmenisen vuotta. Koulutukseltani olen sairaanhoitaja, AMK.

 

Hain paikkaa Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän Iisalmen terveyskeskuksen avovastaanotossa, mutta en tullut silloin valituksi. Satu, nykyinen esimieheni, soitti kuitenkin perään ja kyseli olisinko valmis tekemään sijaisuuksia. Pitkään pohdittuani päätin ottaa uuden haasteen vastaan. Päätös jättää vakituinen, pitkä työsuhde ja hyvät työkaverit Lapinlahdella oli iso. 

 

Päiväni avovastaanottotyössä ovat hyvin vaihtelevia. On haavanhoitopotilaita, injektioiden pistämistä, punkkirokotteiden antamista, hakasten ja ompeleiden poistoa. Tilanteet vaativat ammattitaitoa, koska usein en tiedä etukäteen millaisen asian kanssa potilas vastaanotolle tulee. Mikäli asiakkaan vaiva vaatii lääkärin asiantuntemusta, kutsun Enskan lääkärin katsomaan potilasta samalla vastaanottokäynnillä. Näin potilas saa kaiken tarvitsemansa avun yhdellä ja samalla vastaanottokäynnillä. Työssäni voin itse vaikuttaa aikataulujeni suunnitteluun ja työni on itsenäistä. Työ vuodeosastolla oli hyvin erilaista. Nyt teen pelkästään päivävuoroa ja ensin pohdinkin, miten sopeudun tähän kolmivuorotyön jälkeen. Asun Iisalmessa, joten työpaikka asuinpaikkakunnalta on todella hyvä asia.

 

Työkaverini ovat mukavia, heiltä voi aina pyytää apua, eikä tarvitse pelätä, että uutena työntekijänä jäisin pulaan. Esimerkiksi Pegasos-potilasjärjestelmän opettelu on tuonut oman mukavan haasteensa työhön. Tässä työssä oppii koko ajan uutta. Jo lyhyellä kokemuksella voin sanoa olevani tyytyväinen nykyiseen työhöni. Ylä-Savon SOTE työnantajana antaa hyvän mahdollisuuden kehittyä työssä ja jatkokouluttautuminen on mahdollista.

 

Esihenkilöni on todella mukava ja hänen kanssaan juteltuani rohkaistuin valitsemaan tämän uuden työn ja uudet haasteet.

 

Esihenkilöllä oli iso merkitys työpaikan vaihtamisessa. Koen, että saan häneltä täyden tuen uudessa tehtävässäni. Vaikka työni vuodeosastolla oli antoisaa, en ole katunut lähtöä uusiin haasteisiin.

 

Vapaa-aikani kuluu perheen ja lasten parissa puuhatessa.

 

Lue lisää sotelaisten tarinoita täältä.


Löysitkö etsimäsi?

Auta meitä kehittämään verkkosivujamme!