Tilannetieto

Tilannetieto

Tältä sivulta löydät kuntayhtymän alueen tilannetiedon varmistettuihin koronavirustartuntoihin liittyen. Alueen tilannetiedot päivitetään tälle sivulle kerran viikossa.

Kuntayhtymän koronavirustilanne on rauhallinen

Kuntayhtymän alueella ei ole todettu uusia tartuntoja ja alueen kokonaistilanne on rauhallinen. Ihmisiä kannustetaan pitämään turvavälejä sekä pitämään huolta hyvästä käsihygieniasta.

Laboratoriovarmistettuja tartuntoja on tällä hetkellä yhteensä 61 (60). Viimeisin tartunta on todettu 26.8. Tähän mennessä henkilöitä on testattu yhteensä 3 560 (3 307) ja testauksia tehdään jatkuvasti lisää. Suluissa olevat tiedot ovat tilannetiedot 8.9.2020 mukaan. 

Katso päivittäinen tieto THL:n koronakartasta

Katso THL:n tuottama päiväkohtainen tieto kunnittain jaoteltuna osoitteesta www.thl.fi/koronakartta

Odota testituloksia kotikaranteenissa

Koronavirustestien vastaukset ilmoitetaan suoraan testatulle kuntayhtymän toimesta tekstiviestillä tai soittamalla. Testatun henkilön ei tule itse ottaa yhteyttä kuntayhtymään, vaan testitulokset ilmoitetaan testatulle 3–5 päivän kuluttua. Vastausajat vaihtelevat riippuen laboratorion testauskapasiteetista. Pyydämme kärsivällisyyttä tulosten odottamisessa. Valtakunnallisten ohjeiden mukaan testatun henkilön tulee testituloksia odotellessa pysytellä kotona ja välttää kodinulkopuolisia kontakteja viruksen leviämisvaaran vuoksi.

Valtakunnallinen suositus on, että oireisen henkilön tulisi päästä koronavirustesteihin yhden päivän aikana ja tämä suositus toteutuu tällä hetkellä alueemme asukkaille.

Lue alueemme koronavirustestauksesta ja katso ohjeet.

Meillä on turvallista asioita

Koronatilanteesta huolimatta kuntayhtymässä on turvallista asioida. Palvelemme edelleen myös puhelin- ja etävastaanottoina videoyhteyden välityksellä. Tarjoamme etävastaanottoa ensimmäisenä, kun se asiakkaan tilanteen myötä on mahdollista. 

Tämä sivu on päivitetty 16.9. 2020 klo 6.28