Sisältöjulkaisija

Anna palautetta

Navigointivalikko

Uutinen

Kausi-influenssarokotukset suosittuja

25.11.2020

Saimme pienen lisäerän influenssarokotteita THL:ltä ja pystymme avaamaan rokotusaikoja kuntayhtymän alueella (Iisalmi, Kiuruvesi, Sonkajärvi, Vieremä).

Kausi-influenssarokotukst 2020-2021

Hyvät asiakkaamme!

Saimme pienen lisäerän influenssarokotteita THL:ltä ja pystymme avaamaan 200 rokotusaikaa kuntayhtymän alueella (Iisalmi, Kiuruvesi, Sonkajärvi, Vieremä).

THL on julkaissut tiedotteen 19.11, jossa rokotteita ohjataan antamaan seuraavasti:

"Kiinnostus influenssarokotteita kohtaan on ollut tänä vuonna suurta ja monissa kunnissa rokotusaikoja on varattu aktiivisesti. Jotta influenssarokotteet varmasti riittävät, rokotteita tulisi antaa ensisijaisesti vakavalle influenssalle alttiille henkilöille. Paikallisesti tulisi miettiä, miten kansallisen rokotusohjelman rokotuksia saa kohdennettua juuri riskiryhmille ja miten tätä voidaan tukea paikallisen viestinnän avulla. Lähipiirille annettavia rokotuksia tulisi pyrkiä priorisoimaan siten, että rokotteita riittää vakavalle influenssalle kaikkein alttiimpien henkilöiden lähipiirille. Heitä ovat etenkin alle 6 kuukauden ikäisten lasten vanhemmat sekä vakavasti sairaiden ja raskaana olevien läheiset.” 

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että voimme rokottaa:

  • alle 6 kk:n ikäisten lasten vanhemmat ja sisarukset
  • raskaana olevat
  • vastustuskykyä heikentävää sairautta tai hoitoa saava henkilö ja hänen kanssaan samassa taloudessa asuvat henkilöt
  • kroonista keuhkosairautta, sydänsairautta tai aineenvaihdunnan sairautta sairastavat
  • 6-24 kk lapset

Rokotusaika varataan:

  • Neuvolan terveydenhoitajalta, kun on kyse raskaana olevan, lapsen tai lapsen lähipiirin rokottamisesta.
  • Aikuisen riskiryhmäläisen rokotusaika varataan numerosta p. 017 2724 222

Annamme tällä kaudella aiempia vuosia enemmän influenssarokotteita, joten laumasuojaa syntyy myös sitä kautta. Käynnissä oleva COVID-19-pandemia ja viruksen leviämistä estävät toimet, kuten hygieniaohjeet, turvavälit ja maskien käyttö, voivat vaikuttaa influenssatartuntojen määrää vähentävästi. Samat hygieniaohjeet estävät niin influenssaviruksen kuin koronaviruksenkin leviämistä ja voimme kaikki omalla toiminnallamme vaikuttaa turvalliseen ja terveelliseen arkeen. Lisätietoa virustartunnalta suojautumiseen tästä linkistä.

Haluamme kiittää rokotuksessa kävijöitä. Olette toimineet oman ja muiden turvallisuuden ja terveellisyyden huomioiden. Kiitos siitä Teille!

Lue lisää: Kausi-influenssarokotukset 2020-2021