Sisältöjulkaisija

Anna palautetta

Navigointivalikko

Uutinen

Koronatilannetiedote: tartunnat lievässä laskussa

20.04.2021

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän ja koko Pohjois-Savon alueella koronaepidemiatilanne on edelleen perustasolla ja tartunnat laskussa. Nykyiset suositukset ja rajoitukset jatkuvat. Rokotamme tällä hetkellä kaikkia tänä vuonna 65-vuotta täyttäviä ja heitä vanhempia, sekä 1. ja 2. riskiryhmään kuuluvia yli 16-vuotiaita ja näiden ryhmien kanssa samassa taloudessa asuvia henkilöitä.

Kuntayhtymämme alueen koronavirustilanne on edelleen perustasolla ja tartunnat ovat lievässä laskussa. Huhtikuussa alueellamme on todettu yhteensä yhdeksän tartuntaa, joista viimeisin Iisalmessa 16.4.2021.

 
Tärkeää hakeutua matalalla kynnyksellä koronatestiin

Uusia tartuntaryppäitä ei ole todettu Pohjois-Savon alueella, ainoastaan yksittäisiä tapauksia. Edelleen on kuitenkin erittäin tärkeää noudattaa voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia, jotta epidemiatilanne ei käänny huonompaan suuntaan vaan pysymme edelleen perustasolla.
Erityisen tärkeää on hakeutua koronatestiin vähäistenkin oireiden ilmaannuttua. Vain tällä tavalla pääsemme katkaisemaan tartuntaketjut ja saadaan suojattua niitä, joille koronainfektio voi aiheuttaa vakavan taudin.


Koronarokotusvuorossa yli 65-vuotiaat sekä riskiryhmäläiset

Kuntayhtymän alueella rokotetaan tällä hetkellä kaikkia tänä vuonna 65-vuotta täyttäviä ja heitä vanhempia, sekä 1. ja 2. riskiryhmään kuuluvia yli 16-vuotiaita. Rokotamme myös näiden ryhmien kanssa samassa taloudessa asuvia.
THL:n linjauksen mukaisesti kuntayhtymän alueella käytössä ovat Biontech-Pfizer Comirnaty ja Moderna koronarokotevalmisteet 16-64-vuotiaille ja Astra Zeneca Vaxzevria koronarokotevalmiste tänä vuonna 65-vuotta täyttäville ja heitä vanhemmille.
Rokotusajan voi varata sähköisesti eTerveyspalvelustamme tai paikkakunnittain puhelinpalvelun kautta. Ajanvaraus numerot paikkakunnittain löytyvät verkkosivuiltamme.  


Yli 70-vuotiaista koronarokotuksen saanut jo 91%

Kuntayhtymän alueella koronarokotteen 1. annoksen on saanut yhteensä n. 9300 henkilöä, joka on noin 29,5 % alueemme asukkaista. Yli 70-vuotiaista 1. rokoteannoksen on saanut jo noin 91%.  
Tällä hetkellä koko Suomen rokotusten kattavuus 1.annoksen osalta on n. 23,7%.
Kuntayhtymän koronavirussivuille www.ylasavonsote.fi/koronavirus on koottu tietoa alueemme tartunnoista, ohjeista ja testauksesta sekä rokotuksesta.   


Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, johtava lääkäri, Anssi Uutela  


Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.