Sisältöjulkaisija

Anna palautetta

Navigointivalikko

Uutinen

Tiedote: Enska-vastaanottotoiminnassa muutoksia 11.10.2021 alkaen

07.10.2021

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueen Enska-vastaanotot palvelevat 11.10.2021 alkaen ajanvarauksella kaikkia asiakkaita. Aikaisemmin kaikki kuntayhtymän alueen infektio-oireisten asiakkaiden hoito keskitettiin Iisalmen InfektioEnska-vastaanotolle. Iisalmessa erillään olleet InfektioEnska- ja AjanvarausEnska-vastaanotot yhdistyvät 11.10.2021 alkaen yhdeksi Enska-vastaanotoksi. 

Koronapandemian takia Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueen infektio-oireisten asiakkaiden hoito keskitettiin Iisalmen InfektioEnska-vastaanotolle. 11.10.2021 alkaen Iisalmessa sijaitsevat InfektioEnska- ja AjanvarausEnska -vastaanotot yhdistyvät jälleen yhdeksi Enska-vastaanottopalveluksi. Tuttuun tapaan Enska-vastaanottopalvelussa palvellaan ajanvarauksella kaikkia asiakkaita, myös infektio-oireisia. Iisalmen Enska-vastaanoton sisäänkäynti on Riistakadun puoleisesta päätyovesta.  

Myös Kiuruveden, Sonkajärven ja Vieremän vastaanotot palvelevat ajanvarauksella kaikkia asiakkaita 11.10.2021 alkaen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei Kiuruvedeltä, Sonkajärveltä tai Vieremältä tarvitse lähteä esimerkiksi hengitystieoireisena Iisalmen Enska-vastaanotolle, vaan vastaanottoajan voi varata kotikunnasta. 

Suosittelemme käyttämään tiloissamme edelleen kasvomaskia ja muistamaan hyvän käsihygienian.  

Ajanvaraus vastaanotoille:  

  • Puhelinneuvonta palvelee arkisin kello 8-15 numerossa (017) 272 4222. On tärkeää kuunnella puhelinvastaajan viesti loppuun ja toimia ohjeiden mukaisesti. 

  • Chat-palvelu palvelee arkisin kello 8-15 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä kello 9-16, www.ylasavonsote.fi -sivulla  

  • Iisalmen Enska-vastaanotolle voi varata ajan myös sähköisesti eTerveyspalvelun kautta.   


Jos epäilet koronavirustartuntaa, tee oirearvio  

Jos sinulla on oireita, epäilet altistumista tai epäilet saaneesi koronaviruksen, tee oirearvio osoitteessa www.omaolo.fi. Saat oireidesi perusteella toimintaohjeet.  

Koronaviruksen aiheuttaman taudin oireita ovat tämänhetkisen tiedon mukaan muun muassa kuume, kurkkukipu, yskä ja hengenahdistus. Tautiin voi liittyä myös lihaskipuja, väsymystä, nuhaa, pahoinvointia ja ripulia sekä maku- ja hajuaistin menettämistä.  
 

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, terveysjohtaja, Eija Jestola 

Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.