Sisältöjulkaisija

Anna palautetta

Navigointivalikko

Uutinen

Tilannetiedote: Kuntayhtymä epidemiatilanteen perustasolla, turvaohjeiden noudattaminen tärkeää

07.04.2021

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän ja koko Pohjois-Savon alueella koronaepidemiatilanne on edelleen perustasolla. Nykyiset suositukset ja rajoitukset ovat entiseen tapaan voimassa ja tilannetta seurataan jatkuvasti.

Kuntayhtymämme alueen koronavirustilanne on edelleen perustasolla. Maaliskuussa alueellamme todettiin yhteensä 18 tartuntaa. Huhtikuussa on todettu yksi tartunta Kiuruvedellä 1.4.2021.

Turvaohjeiden noudattaminen olennaista epidemian hallinnassa

Voimassa olevat suositukset ja rajoitukset jatkuvat ennallaan. Valtakunnallisten suositusten ja rajoitusten lisäksi Pohjois-Savon sairaanhoitopiirissä ei ole voimassa lisärajoituksia. Maskin käytössä jatketaan kiihtymisvaiheen suositusta (Lue THL:n suositus kasvomaskien käytöstä kansalaisille).

Pohjois-Savon alueella positiivisista näytteistä on eristetty ns. brittivarianttia, joka on 70 % tarttuvampi kuin alkuperäinen virus. Tämänkin vuoksi on erittäin tärkeä noudattaa tarkasti annettuja turvaohjeita. 

Epidemian hallinnan kannalta on vahvasti suositeltavaa pysyä kotona, jos on hiukankin oireita kuten kuumetta, kurkkukipua, yskää tai hengenahdistusta. Näiden oireiden myötä tulee myös hyvin matalalla kynnyksellä hakeutua koronatestiin. Kaikkea kokoontumista on vältettävä. 

Alueemme ihmisistä rokotettu jo yli 20%

Alueellamme yli 16-vuotiaita rokotettavia on yhteensä 31 423 kpl. Tällä hetkellä rokotteen 1. annoksen on saanut yhteensä 6514 ihmistä, joka on noin 21% alueemme ihmisistä. Tällä hetkellä koko Suomen rokotusten kattavuus 1.annoksen osalta on n. 17,5%.

Tällä hetkellä rokotamme yli 70-vuotiaita. Kuntayhtymä on myös saanut erän Astra Zeneca-rokotetta, jota tarjotaan THL:n linjauksen mukaisesti vain 65-69-vuotiaille ja vain niin pitkään kuin kyseistä rokote-erää riittää. 

Kuntayhtymän koronavirussivuille www.ylasavonsote.fi/koronavirus  on koottu tietoa alueemme tartunnoista, ohjeista ja testauksesta sekä rokotuksesta.  

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, johtava lääkäri, Anssi Uutela 


Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.